Systeemeisen voor PC Navigo

websitenieuw5

Systeemeisen

Om PC-Navigo te gebruiken moet Uw computer voldoen aan de volgende systeem-eisen:

  • Op de computer moet als besturingssysteem Windows-7, Windows-8 of Windows-10 staan. Let u er bij een upgrade naar windows 10 wel op dat de drivers van uw randapparatuur (GPS, AIS) wel compatibel zijn; op oudere Windows systemen zoals Windows-XP of Windows-Vista of op sommige mobiele varianten van Windows (RT of Phone-7/8 bijvoorbeeld) zal PC-Navigo niet kunnen werken.
  • U kan PC-Navigo ook draaien op een MAC onder Windows. Daarvoor raden we een minimum geheugen aan van 4Gbyte of beter 8 Gbyte. Als processor best een Quad (4) Core type. Als virtuele emulatie van Windows kan u o.a. gebruik maken van een virtuele machine (VMWare Fusion, Virtualbox of Parallels Desktop).
  • De processor van de computer moet een frequentie (kloksnelheid) hebben van tenminste 2 GHz; voor het gebruik van PC-Navigo samen met een AIS-transponder is het zelfs aan te raden een frequentie van meer dan 2,6 GHz aan te houden. Als type processor raden we Intel i5 of i7 processor (of evenwaardig) aan.
  • Het beschikbare werkgeheugen (RAM-geheugen) moet minstens 4 GB bedragen, waarbij iedere vergroting van dit geheugen tot aanmerkelijk betere (snellere) prestaties van de software leidt. Ook hier geldt: voor het gebruik van PC-Navigo in samenhang met een AIS-transponder is het aan te raden een RAM-geheugen van meer dan 8 Gb aan te houden.
  • Er is ten minste één USB-aansluiting nodig voor de beveiligingssleutel.
  • Voor het ophalen van de installatiebestanden moet ofwel een DVD-lezer of een Internetverbinding van voldoende bandbreedte beschikbaar zijn (de bestanden kunnen zowel van DVD als van Internet worden gehaald, maar door de omvang is daartoe een snelle en stabiele internetverbinding (2 MB/sec) aan te raden).
  • Voor sommige functies (o.a. het downloaden van stremmingen en het inroepen van assistentie door de help desk) is Internet noodzakelijk; voor het gebruik van de software tijdens het varen is niet voortdurend internetverbinding vereist.
Naar Winkel

Dedicated Computer:

Omdat het gebruik van PC-Navigo (vooral de detailkaarten en de AIS-gegevens) relatief zware eisen stelt aan de computer, bevelen we aan om te overwegen om speciaal voor PC-Navigo een computer te gebruiken, waarop geen of weinig andere software draait, een zogenaamde “dedicated computer”. Vooral in situaties waarin de informatie, die uit PC-Navigo wordt gehaald, van vitaal belang is, is zo’n dedicated computer de beste garantie op zo weinig mogelijk storingen.

Het zijn namelijk vaak conflicten met andere software of met andere gebruikers van com-poorten die de werking van het programma kunnen verstoren en ook het feit, dat een ander programma ruimte op de processor en in het geheugen vraagt, kan de prestaties van PC-Navigo verminderen.