Nieuwsbrief September
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Voorwoord
Beste klant,

De afgelopen maand kregen we vragen over moeilijk te vinden instellingen zoals afstandsringen en het wijzigen van de scheepsvorm. In deze nieuwsbrief hierover meer uitleg

PC-Navigo wordt gepresenteerd op de NEVA beurs (19 tot 22 september) in Sint Petersburg, Rusland. Sinds kort hebben we de beschikking over alle kaarten van de Russische binnenwateren (Europees deel van Rusland) en is er ook een Russische versie beschikbaar. Op de NEVA beurs promoten we PC-Navigo in samenwerking met onze Russische dealer Abris LLC.

We zullen ook aanwezig zijn op Europort, deze zal plaatsvinden in Nederland van 7 tot 10 november in de Ahoy te Rotterdam. Voor meer informatie kan je terecht op onderstaande link: https://www.europort.nl/nl

Veel leesplezier,
Marc Persoons en Wim Kalfsvel, zaakvoerders van Periskal en Noordersoft 

Afstandsringen

Afgelopen maand kregen we vragen over de afstandsringen. Naar aanleiding hiervan gaan we in deze nieuwsbrief wat tips en tricks geven hoe je deze ringen nu (on)zichtbaar maakt en hoe je de afstand van de ringen kan bepalen. Via bewerken->scheepsgegevens kom je in de vlootlijst. Hierin zit het tabblad "Scheepsvorm". Hier bevindt zich de optie "Toon ... afstandsringen" en "onderlinge afstand ... m". Het aantal ringen en de afstand per ring is hier instelbaar. Bijvoorbeeld 5 ringen die elk een afstand van 100m aanduiden.

Scheepsvorm wijzigen

Deze functie zit eveneens in de "vlootlijst", maar deze keer ga je naar het tabje "Icoon scheepsvorm". Hier kan je de voorstelling van je schip aanpassen naar een pijltje naar keuze. Vergeet zeker de grootte niet te veranderen naar minstens 1. Om dit pijltje als permanente vervanging te gebruiken voor de vorm in het tabblad "scheepsvorm", verander je de optie "van schaal wisselen" van "automatisch" naar 1500. In dit geval verandert pijltje terug naar de scheepsvorm zodra de schaal onder 1:1500 komt. Op deze manier kan je dus praktisch altijd het pijltje als vorm behouden.

 

 

 

 

 

Copyright  2017 Periskal, All rights reserved.