Nieuwsbrief maart
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Voorwoord
Beste klanten,

De voorbije maanden zijn druk geweest. Vele klanten bestelden een update en heel wat mensen kochten ook een nieuw pakket PC-Navigo. De aanloop op Boot Holland was druk zoals elk jaar en voor ons een ideale gelegenheid voor direct contact met de gebruikers. Ten behoeve van de pleziervaart hebben we nog steeds de Nauticast Klasse B transponder in voorraad, een toestel met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

De nieuwe versie 2019 van PC-Navigo is goed onthaald, wel kregen we opmerkingen omtrent de overheersende blauwe kleur in de menubalk. Daarom ook hebben we een patch gemaakt die de iconen een gekleurd eigentijds design meegeeft. De patch vindt u via deze link of wordt automatisch gemeld binnen PC-Navigo.

Veel leesplezier,
Tim Mestdag en Joost Lorijn, het Noordersoft-team 

Patch

De patch 1.4.1 staat vanaf vandaag (6-3-2019) online. Bij het opstarten krijgt u direct een melding, maar u kunt de patch ook downloaden van onze site. De menubalk is geheel aangepast met nieuwe, gekleurde, iconen. Hieronder ziet u een voorbeeld. U kunt nu volledig zelf selecteren welke iconen u wilt zien.

Nieuwe menubalk

Nieuwe menubalk

Berichten aan de Scheepvaart (NTS)

In December 2018 werd door de EU een nieuwe standaard gepubliceerd voor het weergeven van Scheepvaartberichten in electronische vorm, de NTS standaard. Deze standaard wordt door alle overheden gebruikt om Scheepvaartberichten uit te sturen en tevens waterstanden en ijsberichten te verspreiden. De scheepvaartberichten zijn op te vragen en te bekijken via de geelzwarte driehoek rechtsboven.NTS symbool

U kan het land en/of de regio kiezen en het type bericht om op te halen.  De berichten zijn zodanig opgebouwd dat ze steeds in uw eigen taal worden getoond. Dit voorkomt foutieve interpretaties en laat toe ook berichten in vreemde talen zoals Hongaars, Pools of Bulgaars te lezen. Bij het opvragen van waterstanden zal u soms ook voorspelling vinden in één en hetzelfde bericht.  De waterstanden in Nederland zijn via de NTS service enkel op te halen voor de grootste vaarwegen, een volledig overzicht van de waterstanden in Nederland (en de Westerschelde) is op te halen via Opties - Pegels ophalen.

NTS berichten

Waterstandberichten

Screenshot pegels

Pegels

Nauticast set

Nauticast B2 AIS. Te koop in onze webshop vanaf 540 euro.

Copyright  2019 Periskal, All rights reserved.