Nieuwsbrief maart
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Voorwoord
Beste klant,

Net als met iedere update, is ook deze update voorzien van de laatste updates en wijzigingen op de vaarwegen. Ook is de nieuwe motor, waarover al eerder spraken was, ingebouwd in deze update.

In deze nieuwsbrief besteden wij speciaal aandacht aan de 2022 update en welke vernieuwingen/wijzigingen dit met zich meebrengt.

Veel leesplezier,
Tim Mestdag, Team Noordersoft 

PC-Navigo 2022

PC-Navigo heeft een grondige vernieuwing gekregen in de presentatie van de vaarkaarten. Het oude systeem was niet meer in staat om op vlotte wijze vaarkaarten (IENCS) te tonen. Tevens was het niet meer in regel met de wetgeving in diverse landen zoals Duitsland. De zogenaamde 'motor' voor de vaarkaart (IENC) werd volledig vervangen. Er zijn bepaalde wijzigingen in de presentatie en bepaalde keuze mogelijkheden anders dan voorheen, maar algemeen werkt het soortgelijk, de presentatie van Inland ENC's en systemen is immers gestandaardiseerd. We zullen nog actief verder ontwikkelen aan het programma en uw eventuele wensen meenemen in het ontwikkeltraject. Ook de wijze waarop de kaarten worden bijgewerkt is gewijzigd en aangepast om te kunnen voldoen aan de hedendaagse noden en mogelijkheden.

Antwerpen"

Uitleg over update formules van PC - Navigo

Wanneer u in het bezit bent van een recente versie van PC-Navigo kan u stremmingen opladen wanneer deze beschikbaar zijn. Vanaf dit jaar kan men ook steeds vaarkaarten (IENCS) bijwerken. Als men gaat varen is het logisch te beschikken over een bijgewerkte vaarkaart. Vroeger werden zulke kaarten op papier één keer per jaar uitgegeven en bleef het daarbij. PC-Navigo werd ook 1 keer per jaar uitgebracht vandaar nog steeds het jaartal bij elke versie.

Tijden zijn echter veranderd en nieuwe vaarkaarten (IENCS) worden het hele jaar door uitgebracht. Typische veranderingen zijn er in de betonning op het Ijsselmeer en in Zeeland maar ook kaarten van de Rijn en Duitse kanalen worden tijdens het jaar uitgebracht. De regelgeving verstrengt en een kaartsysteem met recente kaarten is in vele landen verplicht.

PC-Navigo heeft 2 update opties. Eén waarbij het updaten het gehele jaar door mogelijk is, welke specifiek gericht op de beroepsvaart en een optie voor de pleziervaart die enkel updaten toelaat tijdens het zomerseizoen (15 mei -15 september). Beide formules zijn aanzienlijk goedkoper dan soortgelijke abonnement op de markt. Voor de eerste optie (15 mei -15 september) betaalt u 80 euro, voor de optie ‘gehele jaar updates’ betaalt u 250 Euro (genoemde prijzen zijn inclusief BTW). Het updaten verloopt automatisch als u een internetverbinding op de computer heeft aangesloten. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jullie buiten deze periode niet op andere manieren kunnen updaten of het programma niet meer kunnen gebruiken.

 

 

 


 

 

 

Copyright  2021 Periskal, All rights reserved.