Nieuwsbrief januari
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Voorwoord
Beste klant,

Het jaar 2017 was een topjaar voor PC-Navigo en Noordersoft. De verplichting om een Inland ECDIS kaartsysteem aan boord te hebben op de Duitse binnenwateren was er niet vreemd aan. Honderden nieuwe systemen werden geleverd aan de binnenvaart in West-Europa, dit met Nederland, Duitsland en Polen voorop. In het totaal werden meer dan 1100 nieuwe systemen verkocht aan binnenvaart en pleziervaart in één jaar tijd.

Ruim drie jaar geleden verkochten Hans Kouwenberg en Peter Feenstra hun bedrijf Noordersoft bv aan Periskal uit Wuustwezel. Beide heren zochten opvolging en vonden deze bij Periskal, bekend in de binnenvaart met zijn Periskal Inland ECDIS Viewer. Het belangrijkste product van Noordersoft, de PC-Navigo routeplanner en navigatieprogramma, ontstond reeds in 1991. Oorspronkelijk was het enkel een routeplanner maar groeide uit tot een volwaardig navigatieprogramma met Inland ECDIS kaarten.

Terug naar het heden, PC-Navigo is ondertussen een begrip bij vele schippers en pleziervaarders. De berekening van routes met alle mogelijke beperkingen, bedieningstijden, over gans Europa zijn ongeëvenaard. Geen enkel ander programma doet beter en geen enkel ander programma heeft zich zo verdiept in de kleinste details van het vaarwegen netwerk. Het ganse Europees vaarwegennet is beschikbaar, inclusief de Belgische-, Nederlandse- en Duitse Kust. Sinds vorig jaar zijn ook alle Europese vaarwegen in Rusland verkrijgbaar als optie.

Veel leesplezier,
Marc Persoons en Wim Kalfsvel, zaakvoerders van Periskal en Noordersoft 

Noordersoft en PC-Navigo blijven op koers !

Zopas is de update 2018 uitgekomen en beschikbaar in de pc-navigo webshop. De verkoop van PC-Navigo en zijn updates verloopt merendeels via de eigen webshop. Bestellen, betalen en de update krijgen is op deze manier snel geregeld. Een aantal gespecialiseerde dealers vervolledigen de distributie. De 2018 update van PC-Navigo biedt heel wat nieuws, zo zijn er alle mogelijke nieuwe Inland ENC’s van Europa; denken we maar aan de volledige Duitse binnenwateren, Nederlandse binnenwateren met nieuwe kaarten van de haven van Rotterdam, Frankrijk, de Donau enz… Diverse functionaliteiten werden toegevoegd onder meer een historiek van gezochte plaatsen, het menu werd opgesmukt, bedieningstijden bijgewerkt, diverse kleine bugs opgelost en een link gelegd met het “Varen doe je Samen” project.

Wij zijn ook van de partij!

Doordat PC-Navigo scherp geprijsd is, zowel de pakketten zelf als de update, en een goede helpdesk heeft, blijft het een succesverhaal. Noordersoft bv is binnenkort te vinden op Boot Holland te Leeuwarden, een bloeiende beurs voor de aanvang van een nieuw yachting seizoen. Later dit jaar staat Noordersoft samen met Periskal in Gorinchem op de beurs.

PC-Navigo AIS backside


 

 

 

Copyright  2018 Periskal, All rights reserved.