Nieuwsbrief december
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Voorwoord
Beste klant,

Het eind van het jaar staat bij ons altijd garant voor drukte op het vlak van ontwikkeling. Zowel het programma als de routeplanningsdata worden flink onderhanden genomen. Wat dat voor u zal brengen, leest u verder in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier,
Tim Mestdag en Joost Lorijn, Team Noordersoft 

PC-Navigo in 2020

Volgens planning komt de versie voor 2020 uit voor de kerst. We naderen reeds het einde van de ontwikkeling. In de komende weken verwachten we een beta-versie te hebben. Deze zal in samenwerking met onze testgroep uitvoerig bekeken worden, waarna de officiële versie PC-Navigo 2020 in onze webwinkel zal verschijnen.

De versie 2020 zal uiterlijk sterk lijken op die van 2019. De grootste verandering in de release wordt een vervanging van de AIS interface. Naast diverse nieuwe transponders zullen nu ook oude transponders aangestuurd kunnen worden. Het betreft alleen Inland Klasse A transponders die erkend zijn door de CCR - Rijnvaart Commissie.

De module in PC-Navigo die verantwoordelijk is voor tekenen van kaarten is wellicht het meest complexe deel van het programma. Door de jaren heen zijn de kaarten steeds gedetailleerder geworden. Het gevolg hiervan is dat PC-Navigo het elk jaar zwaarder kreeg. Hoog tijd dat deze module aangepakt werd. Hiertoe hebben wij Peter Feenstra, wellicht bij u nog bekend als één van de grondleggers van PC-Navigo, bereid gevonden. In het voorjaar 2020, voor het vaarseizoen begint, zal er een versie van PC-Navigo 2020 uitkomen waarin deze aangepaste "motor" is verwerkt.

Moored boats

Updateprijzen

De versie die rond de kerst uitkomt zal voorzien van zijn van alle gewijzigde bedieningstijden, nieuwe kaarten en aanpassingen in de vaarwegen. Tevens zal hierin de nieuwe interface voor klasse A Inland transponders opgenomen zijn.

In aanvang zal de prijs voor de 2020 versie hetzelfde zijn als voorheen: 70 euro. U zal nieuwere versies van het programma in 2020 kosteloos ontvangen. Nadat de versie met de aangepaste "motor" voor de kaartweergave aangepast is gaat de update prijs licht omhoog, naar 80 euro, boodschap is dan ook niet te wachten met het updaten.


 

 

 

Copyright  2019 Periskal, All rights reserved.