Nieuwsbrief december
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Voorwoord
Beste klant,

Sinds een paar weken geleden, tot vandaag, werd de versie van 2018 ook extern getest. Het testen verliep erg vlot en de communicatie tussen beide partijen verliep naar onze mening ook erg goed!

De laatste maand is er al veel vraag naar de 2018 versie, maar helaas is dit nog even wachten. De release is gepland voor midden januari en zal vanaf dan ook besteld kunnen worden in onze webshop. Deze versie bevat redelijk wat verbeteringen en nieuwe functies om naar uit te kijken, zoals een geschiedenislijst van de opgezochte plaatsen. Zo kan je deze later makkelijk terugvinden. Om dit nog makkelijker te maken, kan je ze zelfs markeren als favoriet.

Bij deze willen we alle testers nogmaals bedanken voor hun bijdrage. De reacties van de testers waren alvast positief!

Veel leesplezier,
Marc Persoons en Wim Kalfsvel, zaakvoerders van Periskal en Noordersoft 

AIS Klasse B transponder in het gamma

In onze webshop is vanaf heden een AIS Klasse B transponder verkrijgbaar. De laatste jaren merken we dat AIS een grote opmars maakt in de pleziervaart. De meerwaarde voor de gebruiker is groot, alle beroepsvaart in Europa is praktisch uitgerust met AIS, je ziet de anderen en - minstens zo belangrijk - je wordt gezien door andere schepen en verkeersposten.

We leveren nog veel (USB) GPS antennes via de webshop maar de verwachting is dat iedereen op termijn zal overschakelen naar AIS. De AIS klasse B transponders voor pleziervaart zijn iets minder gesofisticeerd dan de Klasse A transponders voor de zeevaart en Klasse A Inland transponders in de binnenvaart. Toch zijn alle systemen compatibel met elkaar. Er bestaan reddingsvesten met AIS zenders die je kan weergeven in PC-Navigo. Een AIS ontvanger aansluiten op PC-Navigo kan ook maar dan wordt je niet gezien door anderen, in deze moderne tijd van digitale navigatie, geen aanrader.

De transponder die we in ons gamma aanbieden is van de firma Nauticast uit Wenen. Nauticast maakt al jaren AIS transponders voor de binnen- en zeevaart. Het toestel is degelijk van uitvoering, de kabels, connectoren en antennes zijn van goede kwaliteit en garanderen een optimale werking. De AIS wordt geleverd met een USB interface voor de PC.

Interesse?

De AIS Klasse B transponder wordt in een compleet pakket aangeboden met antennes, kabels en USB interface. De verkoopprijs bedraagt €446.28 ex BTW of €540 BTW inclusief. Je kan de AIS hier vinden

 

 

 

 

Copyright  2017 Periskal, All rights reserved.