Nieuwsbrief augustus
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Voorwoord
Beste klant,

Het varende bestaan in Nederland de afgelopen paar weken liet zich kenmerken door wisselvalligheid. Zon en regen (met veel wind!) volgen elkaar in rap tempo op.

Ook in het buitenland gaat het momenteel niet makkelijk. Op het canal de la Meuse tussen Givet en Charleville bij Vireux is een obstructie die volgens de laatste bij ons bekende berichtgeving nog tot zeker 4 september duurt.

Onze helpdesk staat niet alleen klaar bij problemen, maar helpt ook graag bij eventuele vragen die er zijn over de functionaliteit van PC-Navigo. Er zijn functies die niet dagelijks gebruikt worden en daardoor bij veel mensen onbekend zijn. Vandaar dat deze nieuwsbrief in het thema staat van trucs uit de helpdesk.

Veel leesplezier,
Marc Persoons en Wim Kalfsvel,Zaakvoerders van Periskal en Noordersoft 

Peiling en Afstand

Afstand tot muis

Een van de functies die je in elk navigatieprogramma in een vorm terug ziet komen is de peiling en afstand tot de muis.Vroeger was deze informatie verscholen achter de info knop en moest er in de kaart geklikt worden. Tegenwoordig is deze informatie continu zichtbaar, zoals u in het bovenstaande screenshot kunt zien.

Areaalkaart

Geavanceerde routeplanning

Er zijn situaties waarin PC-Navigo aangeeft dat een route niet mogelijk is. De makkelijkste manier om te achterhalen waar de route spaak loopt is door middel van de "areaalkaart". Deze is beschikbaar onder beeld->areaalkaart. Hiermee kan je precies zien tot waar je kunt komen. Zie ook het screenshot hierboven. Om te achterhalen waarop de route vastloopt kun je rechtsboven een voor een de verschillende factoren uitschakelen. PC-Navigo houdt dan geen rekening meer met de uitgeschakelde factoren. In het screenshot hieronder is de toegestane diepgang uitgeschakeld, waardoor de route plots wel mogelijk is. Gebruik van deze functie is uiteraard volledig op eigen risico.

Factoren

 

 

 

 

 

Copyright  2017 Periskal, All rights reserved.