Nieuwsbrief maart
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Beste Lezers,

In aanloop naar het vaarseizoen komt ook Boot Holland, op 6 t/m 10 maart, weer om de hoek kijken (dé aftrap van het watersport seizoen).

Iedereen die van watersport houdt, kan bij Boot Holland zijn hart ophalen. Het aanbod is gevarieerder dan ooit! Doordat Boot Holland de enige indoor watersport beurs is, vindt u hier vele primeurs op het gebied van watersport. Niet alleen boten, maar ook op het gebied van accessoires en diensten is er ruime keus; van verzekering en elektronica tot een complete refit.

 

Boot Holland

Uiteraard nemen wij ook dit jaar weer deel aan Boot Holland!
Of u nog op zoek bent naar een compleet kaartsysteem, naar een AIS Klasse B transponder of uitbreidingen/updates van uw huidige PC-Navigo, kom zeker eens langs bij onze stand! U kunt ons vinden op de stand van PERISKAL, standnummer 2114.

Speciaal voor de beurs is er nog een leuke actie; bij uw aankoop op de beurs krijgt u een gratis PC-Navigo vlag (zolang de voorraad strekt).

Plattegrond

 

Support en ondersteuning

De medewerkers van onze supportdesk krijgen nog regelmatig te horen dat zij niet bereikbaar zijn op het oude bekende telefoonnummer.
Graag willen wij jullie er op attenderen dat dit nummer niet meer beschikbaar is voor ondersteuning.

Voor ondersteuning kunt ons bereiken door een mail te sturen naar info@noordersoft.com. Onze supportdesk medewerkers zijn beschikbaar van 08:30 tot 17:00 uur en zij zullen hun best doen u zo snel mogelijk te beantwoorden.
Stuurt u tegen of na sluitingstijd een mail, dan bent u de volgende dag de eerste om beantwoord te worden.

Wenst u liever direct contact met onze support dan kunt u een moment plannen middels onze support planner. Onze supportdesk neemt dan contact met u op (per mail, of telefonisch indien echt nodig) op de tijd dat u gekozen heeft als tijdslot.

Een andere optie is een PRO update aan te schaffen. Gebruikers met een PRO versie ontvangen een ander telefoonnummer waar zij naar toe kunnen bellen voor ondersteuning van 08:30 tot 17:00 gedurende onze kantooruren (uw gegevens worden geverifieerd wanneer u belt naar het telefoonnummer voor de PRO supportdesk).

Copyright  2024 Periskal, All rights reserved.