Nieuwsbrief december
Klik hier als deze nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven.

Algemeen

Vooreerst de Beste Wensen voor 2023, goede gezondheid en veel vaargenot in het Nieuwe jaar!

De versie wordt verwacht beschikbaar te zijn op 3 januari 2023. De update bevat een programma dat grotendeels gelijk is aan de 2022 versie, enkele correcties werden doorgevoerd en bepaalde instellingen werden aangepast. U vindt ook de laatste nieuwe kaarten, verbeteringen aan kaarten, nieuwe getij informatie en aangepaste basisgegevens. De instellingen van uw 2022 versie worden volledig overgenomen zodat de installatie probleemloos kan verlopen.

Stel de aankoop niet uit tot het begin van het vaarseizoen, de maanden januari tot en met maart zijn rustig en geven ons meer tijd voor klantensupport. Nu bijna iedereen gebruik maakt van AIS en daarover veel extra vragen binnenkomen, zijn wij genoodzaakt ons beter te organiseren. Bijstand via telefoon neemt veel tijd in beslag en verhindert dat andere klanten ons kunnen bereiken. Vandaar ook dat we vanaf 2023 de telefonische bijstand gaan verbeteren door het werken met afspraken.

De PC Navigo standaard update is inclusief hulp via e-mail en hulp op afstand na contact per e-mail. Wij doen al het mogelijke om uw mail de eerstvolgende werkdag te beantwoorden maar dit tijdens kantooruren en in de loop van de dag. Houdt u mail zo kort en helder mogelijk. Lees ook eerst de FAQ, alle meest voorkomende problemen staan er beschreven. PC – Navigo standaard update kan volstaan voor de minder veeleisende pleziervaart met dagelijkse kaartupdates tussen 15 mei en 15 september. (online via internet). Klanten die uitzonderlijk een afspraak willen op een bepaalde dag of tijdstip kunnen een (betalende) afspraak boeken via de website. We krijgen nu teveel vragen om op een bepaalde dag of uur contact te nemen want we onmogelijk zonder duidelijke afspraak kunnen garanderen.

De PC Navigo PRO update geeft het volledige jaar recht op dagelijkse kaartupdates en telefonische support die wordt gegeven door moederbedrijf Periskal.

Antwerpen"

Veel voorkomende vragen aan onze Helpdesk

 • Waarom werd de kaartpresentatie in de 2022 versie volledig vernieuwd?
  • Dit hebben we eerder gecommuniceerd. De zogenaamde ‘kaartmotor’ was tot de draad versleten en liet het programma crashen en vastlopen. De presentatie van symbolen, Inland ECDIS kaarten en AIS was ook niet meer in regel met Europese regelgeving en moest aangepast worden om nog als kaartsysteem erkend te blijven. Op vele wateren geldt immers een verplichting voor Inland ECDIS en/of voor een bijgewerkt digitale kaart.
 • Informatie op de kaart in de 2022 versie is : te veel / te weinig / overlapt / bevat wel tekst / bevat geen tekst / is te klein / is te groot/ boeien te groot/ boeien te klein
  • Dit alles kan u instellen via het radarwieltje. Komt u er niet uit, stuur dan een e-mail, bijna alles is mogelijk en instellingen zijn voor iedereen anders.
 • Presentatie van AIS in de 2022 versie is anders.
  • Ook hier geldt dat verschillende instellingen mogelijk zijn, met grondkoers, zonder grondkoers, weergave van stilliggende schepen of niet enz… De symbolische voorstelling van AIS is thans in lijn met de Europese regels en standaarden voor Inland ECDIS.
 • Kaarten in de 2022 versie waren onvolledig.
  • In dat geval heeft u een slechte installatieversie en/of is de installatie mislukt. Een volledige 2022 versie met alle aaneengesloten Inland ECDIS kaarten vindt u op onze website in de download sectie.
 • GPS instellingen venster werd gewijzigd.
  • Vroeger kon men enkel een GPS muis aansluiten maar dit is verleden tijd. Veel meer instellingen zijn mogelijk via NMEA. Zowel fysieke COM poorten, USB Com poorten als netwerkpoorten kunnen worden gebruikt voor sensoren. Meestal wordt nu een AIS aangesloten. (die zelf een GPS bevat)

Boot Holland

Noordersoft zal aanwezig zijn op Boot Holland, deze beurs vindt na enige jaren onderbreking door Covid , terug plaats van 8 tot 12 maart te Leeuwarden. Op de beurs zullen we de PC-Navigo 2023 versie demonstreren en zoveel mogelijke informatie geven. Het team van de Helpdesk blijft op post en is ook tijdens de beurs bereikbaar. Bestellingen kan u best op de website doen maar is ook mogelijk op de beurs via een pin automaat.

Antwerpen"

 

 

 


 

 

 

Copyright  2022 Periskal, All rights reserved.